Aktualizace 2019

30.06.2019 18:49

Koukam na Lukyho stránky a nestačím se divit, posledni zpravu jsem dala v roce 2017. Čas v poslední době hrozně rychle letí. Lukášek oslavil již desáté narozeniny. Místo dárku pro sebe, nadělil dárek pro všechny okolo. Udělal s berličkami pár kroků úplně sám. Měla jsem oči plné slz. Završil tak deset let plné dřiny a smutku z toho, že si nikdy nezahraje fotbal, nikdy nebude tak jako ostatní vrstevníci. Naštěstí má kolem sebe lidi, kteří mu dodávají obrovskou chuť bojovat. Veliky dík patří organizátorům Spartan Race kids special, kde Luky statečně překonává překážky a velkým úsměvem dobíhá do cílové rovinky pro medaili, která je pro něj velkou motivací. Překonává tak bariéry, díky asistentům, díky kterým se citi jako velký Spatan.

Celkově se kolem nás pohybují osoby s velkým srdcem, kterým není lhostejný osud Lukáška. Letos Lukáška čeká operace ULZIBAT, která bymu mohla pomoci od křečí a spazem v nohách, pomoci mu s lepší rehabiitací, která mu velmi pomáhá. Na své desáté narozeniny udělal pár kroků, ve kterých ho podporuje celá rodina. To byl právě impuls proč s operací neotálet. Stránku na nadaci najdete v tomto odkazu https://patrondeti.cz/pribeh/aby-lukasek-jednou-dokazal-sam-chodit

Lukymu se objevila možnost hrát parahokej, bohužel kvůli organizačním problémům je to v čas, který je kvůli jeho epilepsii nemožný a to od 22-0 hodin v noci. Budeme doufat, že město svůj postoj změn a nabídne hráčům lepší čas. Věřím, že díky tomuto jeho milovanému sportu, by se zlepšila i psychika, která s nasavajícím věkem je dost náročná i pro maminku :) 

Co vám mám říci, Lukášek ukončil třetí třídu se samima jedničkama. Je na sebe pyšný. Avšak za to patří dík nejen paní učitelce, která se dětem věnuje na maximum, ale také paní asistence, která Lukymu pomáhala tři roky. Teď Lukymu odchází a on je z toho smutný. I přesto se budeme snažit si užít prázdniny a připravit se na vstup do 4. třídy, na operaci a pokroky v dalším desetiletí. Myslím, že to bude pro něj klíčové. Projde pubertou, změnami, bude volit střední školu. Bude se učit být samostatný, aby si i maminčina záda odpočinula :) 

Všechno má svůj smysl a pokud pochopíme, že všechno co se nám v životě děje, je z nějakého důvodu, můžeme být šťastnější. Děkujeme všem, kteří nás podporují a podpoří. Zdravíme Vás K+L+V